Heb ik ooit zo veel uitgekeken naar een release van een CD/LP? Mijn gitaarspel is slechter dan een slang met een banjo, toch zijn JJ Cale, Eric Clapton en Mark Knopfler drie van mijn vele gitaar-helden. Dus ja, ik heb er met smart op zitten (maar ook staan) wachten; “Eric Clapton & Friends – The Breeze”. Kort nadat ik mijn eerste LP van JJ Cale kocht kwam dit album dan eindelijk uit, met alleen maar nummers van JJ Cale o.a. gecovered door Mark Knopfler, Eric Clapton, Tom Petty en John Mayer.

 

Covers, covers, koffers

Eric Clapton, die in tegenstelling tot Mark Knopfler, natuurlijk al vele nummers van JJ Cale coverde (Cocaine, After Midnight), heeft als eerbetoon een prachig album gemaakt voor niet alleen de JJ Cale fans, maar ook voor de country- en rock liefhebbers. Mijn favoriete nummers zijn “Lies“, “Someday” en het openingsnummer “They Call Me The Breeze“, ondanks dat “Magnolia” gezongen en gespeeld is door John Mayer en één van mijn favoriete nummers is op deze plaat, springen de 3 eerder genoemde er voor mij uit (het zal wel alleen aan mij liggen).

 

Check trouwens  ook de volgende albums uit: “Mark Knopfler – Privateering“, “Eric Clapton – Clapton“, “Eric Clapton & JJ Cale – The Road to Escondido“.